Skip to content

Kinesiskt horoskop 2024

Jag tänkte bjuda på en tolkning av det kinesiska horoskopet för 2024. Det kinesiska nyåret infaller den 10:e februari i år och det är då energierna i världen skiftar ordentligt. Redan nu har du kanske börjat känna av den energimässiga förändringen? 2024 är drakens år i träelementets energi vilket betyder att det är kraftfulla energier i omlopp. Enligt Feng Shui kan vi förvänta oss ett förändringens år! Träelementet symboliserar tillväxt och för året kan det bidra med mod, framgång och flexibilitet. Det är generellt ett bra år för kreativitet och samarbeten så låt din inre drake få komma ut! Mer om draken och den generella prognosen för året kan du höra mer om i avsnitt 91 av Feng Shui-podden.

Enligt den kinesiska zodiaken utgår man ifrån vilket år du är född i. Zodiaken innefattar 12 olika djur, till skillnad från den västerländska astrologin med stjärntecken. Vet du inte vilket djur du är född som så kan du ta reda på det genom att klicka HÄR. Där kan du också se i vilket element du är född. Det kinesiska horoskopet är väldigt avancerat och för att få en mer individuell prognos bör du utgå ifrån dina specifika födelseuppgifter med hjälp av någon utbildad. Det kan nämligen skilja väldigt mycket mellan individer, även om zodiakdjuret generellt berörs av vissa gemensamma energier.

Kinesiskt horoskop 2024:

kinesiskt horoskop 2024

Råttan: Sniffar sig till möjligheter! Ledord för året är rikedom och ledarskapslycka. Det förutspås finnas goda chanser till att tjäna bra med pengar och att uppnå högt uppsatta mål. Råttan jobbar bra tillsammans med drakens energi och det är därför ett bra år för dig som vill uppnå ett högt mål, lansera eller genomföra någonting du planerat för. Det finns dock risk för hälsoproblem samt låg grad av tur under året vilket gör att det kan bli utmanande att fånga lycka.

kinesiskt horoskop 2024

Oxen: Otroliga möjligheter! Oxen är stabil, pålitlig och har hög arbetsmoral vilket gör att den tar sig igenom problem lugnt och metodiskt. Den har en respektfull relation till draken, båda är dock envisa vilket kan göra att konflikter kan uppstå. Året förutspås komma med stark livskraft och himmelsk lycka med många nya möjligheter som dyker upp under året. Var inte rädd för att prova nya saker men glöm inte att hålla fokus och fortsätt på den väg du valt. Var dig själv och bygg på det du har, detta år finns en ökad chans till förmögenhet.

Tigern: Tillväxtpotential! Tigern är dynamisk, kreativ och rör sig modigt mot det den vill. Nu är det verkligen dags att ge sig ut för att uppnå drömmar! Turen för året är stark och enligt prognosen finns det dessutom gott stöd och nya möjligheter. Låt inte det förflutna hindra dig från att gå framåt, detta är ett år då det stora genombrottet mycket väl kan komma! Tigern och draken är båda modiga djur som vill ha rätt, det är positivt om energierna överensstämmer; om inte så finns en risk för konflikt. Ett bra år för äventyr och att bygga nya relationer.

Kaninen: Ett framstegens år! Kaninens tur blir bättre i år jämfört med föregående år som kanske varit lite extra utmanande. Medvetenhet om omgivningen ger en fördel när det gäller att övervinna konkurrenter och nå framgång. Kaninen är lättsam men vill gärna göra ”rätt”. 2024 är ett år då du kan göra stora framsteg i flera aspekter av ditt liv genom förmågan till helikopterperspektivet; att se till helheten. Kaninens energi krockar lite med drakens men kaninen har en god förmåga att samarbeta med den envisa draken vilket underlättar.

Draken: Du behöver inte göra allt själv! Året kan vara lite utmanande då den rådande energin personifierar drakens. Ödmjukhet och självsnällhet är extra viktigt vilket kan kännas svårt för en drake. Du som är född i drakens tecken ser ut att få gott om stöd för att många saker ska gå din väg. Det finns chans till både nya vägar att utforska och förbättrad rikedom. Dock finns en risk för sjukdom vilket kan dämpa framstegen. Goda relationer är avgörande för hur mycket draken kan uppnå under året så nätverk är viktigt! Ta hand om dig själv och ta emot den hjälp som erbjuds av andra.

Ormen: Ta det lugnt! Enligt prognosen ser det ut som att ormen generellt får ett ok år med bra välmående. Det finns en ökad risk för utmaningar som kan påfresta relationer, rikedom och hälsa. Tänk därför lite extra på att vara diplomatisk och vårda dina goda relationer, värna din rikedom och förebygg ohälsa genom att ta hand om dig själv. Ormen kan ses som en ”minidrake” vilket gör att den går väl ihop med draken. Ett tips är att försöka sitta lugnt i båten, möt årets energi och se vad du kan dra för nytta av det som är och gör saker på ditt eget sätt.

Hästen: Förbättrad framgång! Framgång är på uppåtgående för hästen detta år. Som prognosen ser ut bör dock hästen vara lite försiktig då det samtidigt finns en förhöjd risk för förluster. Tänk noga efter innan du fattar stora investeringsbeslut och jobba med att skydda dig själv.

Geten: Var fokuserad! För den som är född i getens år förutspås det bli ett lyckosamt år. Det finns potential för både långsiktig rikedom och prestation. Genom att jobba fokuserat och inte ge upp så har du stora möjligheter att ta långa kliv under året. Du kan uppnå vad du vill så länge du inte låter någon trycka ned ditt självförtroende!

Apan: Dags för äventyr! Enligt prognosen ser det ut som att apan väntar ett år med oöverträffad framgång och tur. Detta är verkligen ett tecken på att du ska våga anta nya utmaningar under året. Vissa månader kan dock vara mer utmanande än andra. Apor födda i vatten- och eldår måste ta hand om sin hälsa lite extra mycket!

Tuppen: Utnyttja årets energi! Livskraften under året är stark för dig som är tupp. Det kan finnas bakslag under året men med rätt förutsättningar är det ett år där du blomstrar! Draken är din hemliga vän så under året ser det ut som att du kan njuta av lycka med hjälp av allierade vänner som är villiga att bidra.

Hunden: Nya idéer! Hundens år ser ut att komma med mer positiva energier och bättre tur jämfört med föregående år. Alla former av samarbeten är fruktbara och på kärleksfronten kan hunden se fram emot en spännande tid – om du vill. Bjud in kärlek, om det är det du söker. Kärleken kan vara någonting att tänka på även för dig som redan lever i en partnerrelation; vårda relationen lite extra så stärker ni era band!

Grisen: En himla lycka! Grisens tur, precis som hundens, förändras till det bättre detta år. En viktig påminnelse till dig som är född i grisens år är att du måste tro på dig själv. Förutsättningarna till nätverksbyggande är mycket goda och så länge du jobbar fokuserat med det du vill uppnå så kan slutresultaten bli fantastiska! Det föreligger en viss förhöjd risk för konflikter, dock förutspås även grisen ha tur i kärlek.

Avslutningsvis

Oavsett ”prognos” så hoppas jag att du gör ditt år så fint som du bara kan! Ta hand om dig själv, vårda det som är viktigt för dig och gör din grej – oavsett vad andra tycker. Lägg ingen större vikt vid sådant som inte resonerar med dig. Plocka russinen ur kakan, som jag brukar säga.

Med värme & kärlek /

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa