Skip to content
Besjäla ett hem med Feng Shui

Konsten att besjäla ett hem

I helgen besökte jag Halmstad där jag bl.a. träffade Lina Karlsson som driver Studio Besjälat. Lina kan du höra i avsnitt 48 av Feng Shui-podden. Vilken kvinna! Och vilken magisk oas hon skapat i sin vackra studio! Efter helgen har ordet besjälat hängt kvar i mig. Det var mycket jag upplevde dessa dagar och några av platserna jag besökte kändes minst sagt besjälade. Nu sitter jag och dricker kaffe ur en favoritkopp och funderar på innebörden av det ”besjälade”. Jag tänkte därför dela några tankar kring konsten att besjäla ett hem. För visst är det ett vackert uttryck, att någonting är besjälat?!

Besjäla Feng Shui
Till och med toaletten har fått det ”lilla extra” i Linas studio. En korg med små handdukar, finare tvålpump och en tavla med ett riktigt härligt budskap! Det är precis samma sak jag förespråkar; börja någonstans. Det spelar ingen roll vart du är just nu, gör någonting där du är. Gräv och utforska där du står, så ett frö, läs på och framförallt; börja känna efter hur du vill ha det omkring dig.

Energi eller själ?

Som jag pratar om i avsnitt 61 av Feng Shui-podden så består ALLA saker av energi. Allt materia i världen består rent vetenskapligt av atomer som vibrerar tillsammans på olika frekvenser och översätter jag det till Feng Shui så kallar jag allt för energi. Inte flummigare än så med andra ord. Allt hänger därför ihop och när vi förändrar vår omgivning påverkas och förändras energierna runtomkring oss. Och visst kan det kännas som att vissa ting har en djupare, liksom större själ? Ta exempelvis riktigt gamla träd, byggnader, möbler och ruiner. Tänk vad mycket dessa gamla saker, byggnader och platser har bevittnat genom åren; såsom krig, kärlek och vädermässiga fenomen. Det är nästan svindlande att tänka på, tycker jag. Som att alla dessa ting sitter på en mängd hemligheter utan att kunna förmedla vad de vet. Kanske är det därför jag har en nästan brutal dragningskraft till att röra vid gamla möbler, stenmurar, byggnader och träd.

Besjäla ett hem med Feng Shui

Skillnaden på gammalt och nytt

När det gäller möbler så tycker jag att gamla möbler ofta känns mycket mer ”besjälade” än nya, främst fabrikstillverkade. När det gäller handgjorda ting så upplever jag att de nästan per automatik blir mer besjälade eftersom en människa lagt ned sin egen själ och kärlek i tillverkningen. Jag skulle dock vilja påstå att även nya fabrikstillverkade möbler har en form av ”själ”. Precis som någonting nyfött är själen och de vibrerande energierna väldigt unga. När det gäller att besjäla ett hem så är den viktigaste aspekten att faktiskt tycka om möblerna och prylarna du fyller ditt hem med. Om du tycker om dina möbler så applicerar du per automatik lite kärlek i möbeln vilket ger den någonting mer, liksom djupare. Jag tror dock att det är viktigt att blanda gammalt och nytt, framförallt om du bor i ett nybyggt hus. Det gamla behövs för att ge tyngd och extra själ eftersom även husets själ är väldigt ung.

Sammanfattningsvis består konsten att besjäla ett hem av några olika huvudpunkter, enligt mig;

  • Mixen av gammalt och nytt.
  • Kärlek och positiva känslor.
  • Att ge det ”lilla extra” genom att inreda och möblera på ett sätt som vittnar om personlighet och kärlek.
  • Gröna växter ger liv och lyfter energin på ett härligt och besjälat sätt.

Vill du ha hjälp?

Känner du dig osäker på hur du kan skapa ett harmoniskt och personligt hem? Inga problem! Jag erbjuder onlinerådgivning och coachande samtal för att hjälpa dig skapa ett besjälat hem med god Feng Shui. Jag sitter inte på något facit om vad du behöver omkring dig. Däremot har jag kunskap om Feng Shuins hjälpsamma verktyg och jag kan hjälpa dig hitta dina egna svar. Vi utforskar och lär känna din känsla för hur du vill ha det omkring dig och bygger tillsammans upp modet att våga utforma ditt unika och besjälade hem. Tryck på bilden nedan eller HÄR för att läsa mer!

Onlinerådgivning i Feng Shui, 45 minuter

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa