Skip to content
frågor om currylinjer

Frågor om currylinjer

Currylinjer är ett ämne som oftast väcker nyfikenhet! Ämnet är en vattendelare där tvivlarna skeptiskt rynkar på ögonbrynen medan andra nyfiket vill veta mer. Currylinjer kan beskrivas som jordstrålning eller geopatisk stress. Det är pulserande energier som finns i ett rutmönster över hela jordklotet, oavsett om du står på marknivå eller om du befinner dig på våning 28 i en skyskrapa. Namnet kommer från Dr Manfred Curry som namngav fenomenet. Jag får väldigt ofta frågor om currylinjer och tänkte i detta inlägg försöka besvara några av de vanligaste frågorna!

Hur hittar man currylinjer?

För att hitta currylinjer kan du använda verktyg såsom vinkelpekare, slagruta eller pendel. Min teori är att det är din kropp som känner av energierna vilket får pekarna att reagera. Om du vill prova själv så kan du köpa mina egentillverkade pekare i rostfritt stål genom att klicka HÄR. Jag hävdar bestämt att alla kan lära sig att gå med pekare, även om vissa kanske behöver mer träning än andra. Materialet i pekarna är mindre viktigt men bör vara någon form av metall, t.ex. koppar eller stål. Du kan tillverka egna pekare genom att böja till t.ex. en stålgalge. Du kan även använda en träklyka eller pendel – det är dock verktyg som jag inte är så bekant med att använda.

frågor om currylinjer
Alla kan lära sig gå med pekare. Många tycker det är spännande och ibland svårt att ”komma igång”. Generellt betyder det att du hittat currylinjer när pekarna åker ihop.

Varför vill man undvika currylinjer?

Currylinjer sägs ha en nedåtgående energi vilket är dränerande för våran livsenergi. Att vistas långa stunder på en currylinje eller ett currykors kan därför ha negativ inverkan på vårat välbefinnande. Vi vill helst undvika både linjer och kors (=platsen där två linjer möts, vilket ger dubbelt så stark energi). Currylinjer är inte direkt farliga för oss och vi kan omöjligt undvika att passera linjerna i vårt dagliga liv. Däremot bör vi undvika att spendera långa stunder på kors och linjer, t.ex. när vi sover eller sitter och jobbar.

Hur påverkas sömnen?

Sömnen kan påverkas på flera sätt. Det beror dels på hur känslig du är för currylinjernas energi men också på hur stark just den linjen/korset är. Vissa människor känner inte alls av energierna medan andra kan lida av flertalet negativa konsekvenser. Om du sover på ett currykors kan du t.ex. uppleva mardrömmar, sömnbesvär såsom insomnia eller svårigheter att hamna i djupsömn. Du kan dessutom känna dig trött, orkeslös och lida av huvudvärk när du vaknar. Att sova på currylinjer kan dessutom påverka koncentrationsförmågan och produktiviteten negativt. Currylinjer sägs också kunna påskynda sjukdomsförlopp så jag avråder starkt från att sova på linjer och kryss. Better safe than sorry!

frågor om currylinjer
Vissa växter och djur trivs på currykryss. Kattdjur sover ofta på currykryss medan hundar helst undviker dem. Energierna sägs dämpa våran ”aura”/utstrålning vilket troligtvis gör att katter känner sig mer anonyma när de vilar på kryssen. Hundar uträttar däremot gärna sina behov på linjer och kryss.

Vad kan man göra för att ”motverka” energin från currylinjer?

Generellt skulle jag säga att det bästa är att flytta på sängen om det oturligt nog är så att du sover mitt i ett currykryss. Om det inte är möjligt med en ommöblering så sägs det att man kan flytta på linjen. Christian Kyriacou (a.k.a. ”the house whisperer”) säger att man med bara tankens kraft kan flytta linjen. Bestäm dig, fokusera och låt din tanke styra energierna. Personligen har jag lite svårt att tro på detta och att linjen då skulle hålla sig borta men det kan ju vara värt ett försök? Trots min skepsis har jag med egna ögon sett förflyttningar ske i samband med den workshop Christian hade i Göteborg under början av 2024.

Frågor om currylinjer
Vissa lövträd som växter på currykryss låter stammen böja sig åt sidan när de vuxit upp en bit. Det sägs att trädet söker energi vid sidan av krysset. Detta fenomen syntes tydligt när jag föreläste på Bergs Handelsträdgård där det stod ett böjt lövträd intill oss. Mycket riktigt var där ett kryss!

Christian pratade också om att vi behöver acceptera energierna, lite som att ”bli vän” med currylinjerna. Om vi bygger upp rädsla och ”agg” gentemot currylinjer så kan de istället förfölja oss. Med det menade han att det inte spelar någon roll om du flyttar sängen, i värsta fall kan linjen följa efter. Ja, currylinjer är minst sagt ett spännande fenomen…

Vad ÄR currylinjer, egentligen?

Jag är inte rätt person att uttala mig om exakt vad dessa currylinjer och energier är. Alla som lär sig använda pekare kan dock vara rörande överens om att det är NÅGON form av energi vi hittar, på samma platser. Om det i slutändan visar sig vara energier från vattenådror, elledningar eller andra magnetiska fält vet jag inte. Men, om jag kan undvika att sova på energifält som riskerar att påverka min livskvalitet negativt – så gör jag det! Återigen, better safe than sorry.

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa