Skip to content
Färgers påverkan

Färgers påverkan

Om du är intresserad av hur färger påverkar dig så kommer här ett inlägg laddat med massa matnyttig och rolig information! Jag har haft den stora äran att återigen besöka Martina Thun i hennes eftermiddagsprogram på Rix Fm. (Inslaget går att lyssna på i efterhand på ilikeradio.se.) Denna gång var det färgers påverkan som stod på agendan och jösses vilket intressant ämne det är! Det finns så otroligt mycket att säga om hur olika färger påverkar oss, våra kroppar och sinnen. Färgpsykologi och Feng Shui är minst sagt i ropet just nu vilket jag fullkomligt älskar! I min värld är färg = liv och med kunskap om färgers energimässiga påverkan kan vi hjälpa oss själva till ett gladare och mer balanserat liv. Hur bra?!

Färgernas påverkan

Mera färg!

Det är omöjligt att hinna säga allt jag skulle vilja på den korta tid jag får i radio. Av den anledningen valde jag att fortsätta mitt och Martinas samtal i det senaste poddavsnittet. Temat i Feng Shui-podden denna vecka är färger och färgers påverkan. Jag delar med mig av två riktigt grymma tips på övningar som kan hjälpa dig finslipa din förmåga att känna vad du behöver för färg. I en av övningarna kan du utgå från din garderob. Efter att ha lyssnat på avsnittet kanske du upptäcker nya insikter om dig själv och dina behov när du kollar in i garderoben? Hör gärna av dig och berätta om tankar och insikter du fått!

Nedan kan du kortfattat läsa om de olika färgerna.

Färger och deras betydelse:

Rött: Eldelement med kraftfull energi. Färgen symboliserar framgång, passion, kärlek, mod och styrka. Rött kan orsaka dramatik och väcka ilska, aggression och frustration.

Rosa: Beroende på nyans och vad vi jämför med så kan färgen vara eld- eller metallelement. Symboliserar kärlek, lugn, frid, moderlighet och närhet. Rosa är effektivt för att lindra sorg och fungerar aggressionsdämpande.

Orange: Beroende på nyans samt vad vi jämför med så kan färgen vara eld- eller jordelement. Färgen symboliserar vitalitet, entusiasm, förändring, utveckling och motivation. Orange är positivt för och stimulerar matlust och social samvaro.

Gul: Beroende på nyans samt vad vi jämför med så kan gult vara eld- eller jordelement. Gult symboliserar glädje, klarsynthet, organisation, disciplin, frihet, uppriktighet och harmoni.

Grön: Träelement med upplyftande energi. Färgen symboliserar utveckling, balans, expansion, tillväxt, trygghet, hälsa och rening. I för stor dos kan färgen väcka känslor som avund.

Blå: Beroende på nyans och vad du jämför med så kan blått vara trä- eller vattenelement. Blått symboliserar trygghet, stillhet, tillit, arbetsmoral, stabilitet i företag och själviakttagelse. Blått fungerar stressreducerande men kan vid ”överdosering” ha negativ inverkan vid depressiva tankar.

Lila: Vattenelement med en lite mystisk och föränderlig energi. Lila symboliserar lugn, andligt växande, stillhet, själviakttagelse, disciplin, självbehärskning och kreativitet. Precis som blått kan lila i för stor dos ha en negativ inverkan vid depressiva tankar.

Vit: Metallelement med ”inåtsträvande” energi. Färgen symboliserar renhet och oskuld. Vitt är effektivt för ökad koncentration och verkar stressreducerande, kan dock vid skadlig stress och utbrändhet ha motsatt effekt.

Brun: Jordelement med starkt grundande energi. Symboliserar moder jord, stabilitet, kontakt med vårt ursprung och åldrande. I för stor mängd kan brunt bidra till stagnation och symboliserar i sin ytterhet död (tänk vissen växtlighet).

Svart: Vattenelement med mystisk och föränderlig energi. Symboliserar det okända, mystik, magi, sensualitet, stillhet och tystnad. I sin ytterlighet kan svart väcka hat.

Grå: Metallelement med ”inåtsträvande” energi. Symboliserar självbehärskning, kompromisser och oberoende. Kan väcka känslor med självkritik.

Lyssna på avsnittet om färgers påverkan:

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa