Skip to content
vad är currylinjer

Vad är ”currylinjer”?

Vad är egentligen ”currylinjer” och varför borde du bry dig? Currylinjer är ett diskuterat ämne inom Feng Shui. Anledningen till diskussionerna är att det inte finns något modernt mätverktyg som kan visa exakt vad currylinjer är. Det är inte radioaktivt och inte heller magnetiskt. Man kan säga att det är en form av geopatisk stress, jordstrålning eller pulserande energi som kommer inifrån jordens kärna.

Linjerna löper i ett rutmönster över hela våran jord, på våra breddgrader med cirka 4 meters mellanrum. Eftersom det handlar om pulserande energier så varierar tjockleken på linjerna mellan ca 20-80 cm. Currylinjer finns alltså omkring oss hela tiden och är därmed oundvikliga. Det är inte farligt att röra sig igenom jordstrålning, du bör dock undvika att spendera väldigt lång tid på en currylinje eller framförallt currykors (punkten där två linjer möts).

Här går jag med pekare, verktyget jag använder för att hitta currylinjer. Namnet ”currylinje” är från doktor Manfred Curry som namngav fenomenet i början av 1900-talet. Det har således ingenting med kryddan att göra.

Bild tagen av fotograf Johanna Asserlind.

Varför undvika curry?

Vissa djur använder sig av currylinjer på olika sätt, viltstigar löper t.ex. ofta längs currylinjer. Skator bygger gärna sina bon i träd där det finns ett currykors. Currylinjer sägs nämligen minska aura/utstrålning vilket gör skatornas bo mer anonyma. Även katter gillar att vila på currykors så om du har en katt som brukar sova på en specifik plats så är det stor sannolikhet att där finns ett currykors. Däremot mår t.ex. kor och hästar dåligt av att stå på currykors och hundar undviker helst att sova och äta på kryssen. De uträttar däremot gärna sina behov på curry!

Currylinjer är som sagt oundvikliga och vissa djur t.o.m. trivs på korsen, så varför bör de undvikas? Att spendera lång tid på en currylinje sägs bl.a. dränera oss människor på energi. Det kan orsaka flertalet negativa konsekvenser såsom påskyndande av sjukdomsutveckling, besvär med huvudvärk, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, trötthet och en mängd andra bekymmer. Jag avråder alla mina kunder från att sova på currylinjer. Om du upplever besvär utan att ha någon förklaring till varför så är det bra att kolla hur currylinjerna går! Självklart finns det mycket som kan orsaka t.ex. sömnsvårigheter men det kan vara bra att iaf utesluta att currylinjer är orsaken.

Var uppmärksam om din katt brukar sova i din säng på dagarna. Det är nämligen stor risk att du sover i ett currykors!

Hur hittar du currylinjer?

Linjerna hittar du med hjälp av ”pekare”; en modern variant av slagruta. Pekarna visar vart currylinjerna finns genom att åka ihop (eller åka isär) när man passerar en linje. Det går dessutom att hitta en massa andra spännande energier med dessa pekare, t.ex. Hartmannlinjer, vattenådror, strålning från teknikprylar eller människors aura/utstrålning. Det kan krävas lite träning för att lära sig hitta currylinjer så om du provar utan att få något utslag; ge inte upp! Jag vill bestämt hävda att i princip ALLA kan lära sig hitta currylinjer. Spana in webbshopen där du också kan haffa dina egna handgjorda pekare!

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa