Skip to content
snippa ring stål

Internationella kvinnodagen

Den 8:e mars är det internationella kvinnodagen. Det är inte en dag att fira, som man kanske firar alla hjärtans dag eller mors dag. Internationella kvinnodagen handlar främst om att uppmärksamma kampen för kvinnors rättigheter. Det handlar om att rikta uppmärksamheten mot rådande strukturer i vårt samhälle. Det handlar om att hylla de kvinnor som hittills tagit striden; för ett mer jämställt samhälle. Denna dag bör vi hylla alla de kvinnor som gör sin röst hörd; som inte ger upp i ett samhälle utformat av och efter män.

Tänk att kvinnor inte ens hade rösträtt i vårat svenska samhälle förrän år 1921. Kvinnor var alltså inte ”betrodda” med att göra sin röst hörd i ett ”demokratiskt” samhälle. Tänk också att det var först under 90-talet som könsfördelningen i riksdagen började jämna ut sig. 90-talet! Det känns nästan som igår… Detta TROTS att kvinnor funnits och varit en del av samhället exakt lika länge som män. Visst är Sverige ett SÅ mycket mer jämställt land än många andra och för det är jag enormt tacksam. MEN, vi kan inte sluta jobba med frågan ändå. Det finns fortfarande mycket som kan bli bättre, även i Sverige så kampen för ett mer jämställt samhälle fortsätter!

internationella kvinnodagen, kvinnor rygg mot rygg
Härligt Ärligt. Vackra Emma och Jennie bakom podden ”Härligt Ärligt”. Två kvinnor att hylla en dag som denna! Dessa kvinnor går sin egen väg. De är en del av rörelsen som startat ”Wild Feminine Rising”, en årlig sammankomst för alla kvinnor som vill ge och få, i en trygg miljö. De har dessutom tagit fram smyckeskollektionen ”snippa” som en hyllning till alla makalösa kvinnor och som en påminnelse om att vi ska våga stå i vårt eget ljus, precis som vi är. Unika och fantastiska!

”Snippa” – En symbol för kvinnors inneboende styrka

Jag kan med stolthet berätta att jag numera är återförsäljare av smyckeskollektionen ”snippa”. Det är såklart extra kul eftersom jag är den som ritat den grundläggande designen! Att rita designen till snippa-smyckena är ett av de samarbeten jag är mest stolt över! Det var magiskt att få se min skiss ta form och utmynna i så otroligt vackra smycken som dessa! Aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det kunde vara så vackert med smycken föreställande en snippa. ALDRIG har jag fått så många fina komplimanger som när jag bär dessa snippa-smycken!

Att bära smycken som dessa, med SÅ mycket kärlek inbyggt, ger automatiskt god Feng Shui. Det är en otroligt stark symbol för kvinnlighet, inneboende kraft och att våga vara dig själv; vem du än är och hur du än ser ut. Vi är alla unika och det är just det som är så vackert! Bär dina snippa-smycken med stolthet och var trygg med vetskapen att de är skapade av ren kärlek och samarbete; kvinnor emellan. Säg inte ”grattis” till någon kvinna på internationella kvinnodagen; ge kvinnorna ett vackert snippa-smycke istället! En fantastisk symbol och påminnelse om våran unika kraft. Spana in webbshoppen för att se hela kollektionen!

Tillsammans är vi starkare

Enligt Feng Shui förutspås den maskulina energin bli starkare år 2024, när vi går in i den 9:e tidsepoken. De maskulina energierna sägs dominera ända fram till år 2034. Detta kan (om något!) vara en anledning till att påminna oss kvinnor om att inte ge upp. Vi måste fortsätta utveckla samhället för en mer jämställd tillvaro. Tillsammans är vi starkare! Tillsammans kan vi fortsätta att skapa förändring, för ett mer kärleksfullt samhälle. Med stärkande symboler som dessa smycken kan du påminna både dig själv och andra i din omgivning om detta. Mer om hur du kan stärka din feminina energi pratar jag om i det senaste avsnittet av Feng Shui-podden (avsnitt 53). Tveka inte att höra av dig om du har frågor om smyckena eller annat kopplat till Feng Shui!

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa