Skip to content

Flickorna bakom ”Flickornas Magasin”

En av grundprinciperna inom Feng Shui handlar om att värna om miljön. Ett bra sätt att minska klimatpåverkan är att försöka handla second hand; i första hand. Begagnatmarknaden kan verkligen kännas som en djungel. Några som däremot är experter på just vintage och second hand är systrarna Anna och Mija som startat ”Flickornas Magasin”. För ett tag sedan hade jag den stora äran att sitta ned och prata en stund med flickorna bakom ”Flickornas Magasin”; i deras nyöppnade showroom. Flickornas entreprenörsresa är minst sagt en spännande framgångssaga – men det ligger otroligt mycket hårt jobb bakom!

Flickorna bakom flickornas magasin, anna och mija
Flickorna bakom ”Flickornas Magasin”, systrarna Anna och Mija, grundarna av bl.a. Flickornas Magasin och Auktionsmagasinet i Vänersborg.

Hårt slit och fingertoppskänsla

Flickorna berättar i avsnittet hur deras gemensamma företagsresa startade och hur den utformat sig med åren som gått. De bestämde sig för snart tre år sedan att börja erbjuda tjänster för människor som ville downsiza – och byggde en raketkarriär inom kommissionshandel. Idag driver de Flickornas Magasin och det nystartade Auktionsmagasinet i Vänersborg. Med fingertoppskänsla skapar de magi av begagnade möbler och ger nytt liv till vackra ting. I avsnittet delar de sina bästa tips om hur du kan göra de bästa fynden och berättar hur de gör för att skapa en härlig känsla i hemmen de jobbar med.

Anna och Mija är systrar som lever i nästintill symbios och de kompletterar varandra på ett intressant sätt. Jag inspireras verkligen av deras fantastiska driv och starka vilja att uppnå sina mål och visioner. De är ”bonnatöserna” som inte är rädda för att hugga i och tillsammans kan de förvandla vilken gammal soffa som helst till ett attraktivt objekt i en magisk miljö. Om du har vägarna förbi Vänersborg, missa inte att besöka deras magiska showroom!

Lyssna på avsnitt 54: Flickornas Magasin

Du hittar avsnittet med flickorna (avsnitt 54) i din vanliga poddspelare eller via länken nedan. Om du gillar det du hör skulle du göra mig obeskrivligt glad om du ville lämna ett omdöme eller dela avsnittet. Obs! Jag har lagt upp en omröstning under avsnittet i Spotify, som du gärna får gå in och delta i. Hör gärna av dig till mig om du har tankar om Feng Shui och vintage. Du når mig enklast via mail info@skoogliving.se eller Instagram @skoogliving.

Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

Upptäck mer från Skoog Living

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa