Skip to content

Gör en visionboard med hjälp av Feng Shui

Inför varje nytt år gör jag någon form av visionboard med sådant jag önskar mer av under året. Det behöver inte vara konkreta mål utan kan handla om känslor jag vill känna, platser att se eller påminnelser till mig själv. Jag har bland annat använt mig av Feng Shui för att skapa visionboards. Fördelen? Feng Shui-verktyget ”Ba Gua” hjälper mig att se helheten och känna efter hur jag vill ha det inom livets olika områden. Gör en visionboard med hjälp av Feng Shui du med! Jag ska berätta hur du kan göra (och varför det är så bra).

Skoog Living Feng Shui
En ”Ba Gua” är en karta med nio livsaspekter som används vid Feng Shui-konsultationer. Du kan läsa mer om själva Ba Guan genom att klicka här.

Vikten av symboler

Jag pratar ofta om vikten av att ha personliga symboler hemma och på arbetsplatsen. En visionboard är en PERFEKT symbol som du med fördel kan ha synligt, både hemma och på jobbet! Den går att utforma på hur många olika sätt som helst för att passa dig och din inredningsstil. Om du inte vill visa andra vad du drömmer om så kan du exempelvis sätta bilden på insidan av en gardersobsdörr eller ha som bakgrundsbild på telefonen / datorn. Fördelen med att ha din visionboard synlig är att du undermedvetet matas med sådant som är viktigt för dig. När du regelbundet påminns om dina drömmar blir det också lättare att ta små steg närmare.

Uppnå drömmen genom att säga den högt!

Flera studier visar dessutom att du ökar dina chanser att uppnå drömmar och mål om du skriver ner dom. Varför chansen ökar finns det säkert olika teorier om. Personligen tror jag att om du formulerar mål och drömmar på något mer kreativt än bara som en tanke gör att de etsar sig lite djupare i oss. De riktiga önskningarna blir lite viktigare, kanske mer förankrade och ”äkta”.

Attraktionslagen betyder i korta ordalag att du får tillbaka sådant du själv sänder ut till universum. Kopplat till Feng Shui så skulle jag beskriva det som att allt hänger ihop rent energimässigt. Genom att säga dina drömmar högt och visa för omvärlden vad du önskar så hittar det du söker också lättare till dig. Feng Shui finns i allt (=allt är energi) och det du omger dig med påverkar dig.

Min senaste visionboard baserad på en ”Ba Gua”. Många av bilderna och texterna representerar saker som bara jag känner till. Min visionboard är dessutom uppbyggd i flera lager.

Gör en visionboard med Feng Shui såhär:

 • Bygg din visionboard i flera lager. Börja t.ex. med att rita upp en Ba Gua på ett tomt papper (nio rutor eller åtta tårtbitar runt en cirkel i mitten.
  (Läs mer om Ba Guan och se hur de kan se ut när de används på en planritning HÄR).
 • Känn efter hur du vill att respektive livsaspekt/område ska kännas och fundera på hur du vill ha det inom de olika livsområdena. Lyssna till din inre röst – är det något av livsaspekterna du inte känner för, strunta i det området och lägg krutet på de livsaspekterna som känns prioriterade för dig.
 • Gå lös med kreativitet! Klipp ut bilder och texter som symboliserar din vision. Flytta runt på papperet tills du känner att du hittar din vision. Limma eller tejpa fast bilderna. Skriv med blyerts, tusch, glitterpenna eller det som tilltalar dig mest. Skapa en digital variant på datorn, i canva eller powerpoint. Alla sätt är bra!
 • Sänk kraven och bara HA KUL!

   Om du har frågor eller funderingar kring Ba Guan eller skapandet av din visionboard, tveka inte att höra av dig. Lycka till!

   Vad tänker du om inlägget? Lämna gärna en kommentar!

   Upptäck mer från Skoog Living

   Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

   Fortsätt läsa